Viure en primera persona l’ensenyament dels xiquets refugiats

Home / Uncategorized / Viure en primera persona l’ensenyament dels xiquets refugiats

El documental Jo Vaig a l’escola tracta de conscienciar als escolars espanyols amb l’ajuda de la tecnologia 3D de la importància de l’educació en països en conflicte.

Jo vaig a l’escola és un projecte de sensibilització i educació per al desenvolupament que té com a objectiu promoure activitats pedagògiques que puguen implementar-se en les institucions i centres educatius. Una d’aquestes activitats és el documental, un recurs que exposa amb realisme i sensibilitat alguns exemples de xiquets i xiquetes sirians desplaçats, que s’han assentat amb les seues famílies en la vall de la Becá del Líban i que es troben amb dificultats per a accedir a l’educació (IV Objectiu de Desenvolupament Sostenible).

El principal atractiu d’aquest treball és poder viure en primera persona la importància que té l’educació en qualsevol lloc del món encara que les condicions siguen adverses. Per a endinsar el màxim possible a l’espectador emprem una innovadora eina com són les ulleres 3D amb les quals els alumnes poden veure i sentir en primera persona com és la vida en un d’aquests assentaments.

El documental Jo vaig a l’escola tracta, per tant, de conscienciar i sensibilitzar als escolars espanyols sobre la importància de l’educació, i fer-los veure la situació crítica que travessen altres xiquets com ells. La idea és mostrar les escoles com a portes a un nou futur de desenvolupament i esperança.

Per a la realització del documental un equip es va desplaçar a l’assentament de Ale Askar Camp i Alfarah, en la Vall de la Becà, en la frontera entre el Líban i Síria, on s’amunteguen més d’1.200.000 refugiats.

El documental Jo Vaig a l’escola ha sigut realitzat per l’agència de Projectes de Comunicació Social Alberto Pla i està finançat per la Generalitat Valenciana.

Jo Vaig a l’escola és un projecte dirigit a tota la comunitat educativa.

Si t’interessa accedir a aquest recurs educatiu, que els teus alumnes i alumnes senten l’experiència 3D del que és viure en un assentament de refugiats i que et proporcionem una guia educativa per a dirigir la sessió, posa’t en contacte amb nosaltres: promero@ciong.org.

Comments(0)

Leave a Comment