Presentació del documental “Jo vaig a l’Escola”

Home / Uncategorized / Presentació del documental “Jo vaig a l’Escola”

El documental que, des de l’Àrea Territorial de Llevant, hem gravat en camps de refugiats sirians en El Líban va veure la llum ahir a València. Jo Vaig a l’escola, realitzat per Alberto Pla i finançat per la Generalitat Valenciana, es tracta d’un documental que pretén mostrar una realitat dura als xiquets de la Comunitat Valenciana, però alhora transmetre un missatge esperançador i fer-los reflexionar sobre les conseqüències del conflicte sirià i sobre l’educació com a esperança del futur. Com va apuntar el Sotssecretari de la Consellería de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Alfonso Puncel, “la qual cosa es pretén és poder afavorir el diàleg entre els pobles i aportar una mica d’esperança davant la greu crisi humanitària que estem vivint”.

El documental, es projectarà per tots els col·legis i instituts de la Comunitat Valenciana que estiguen interessats, amb la finalitat de cercar la reflexió dels alumnes. Es realitzaran tallers, mitjançant la metodologia de Focus Group, en grups de 5 o 6 alumnes, perquè siguen capaços d’aportar idees per a millorar la societat començant per ells mateixos.

“Jo vaig a l’Escola els acosta la realitat que viuen altres xiquets i xiquetes, com ells, que no han tingut la seua mateixa sort. Els xiquets són els més vulnerables, els més sensibles i els que més pateixen les conseqüències de la guerra, -va subratllar Miguel Torregrosa, director de l’Àrea Territorial de Llevant-. El contacte directe amb aquests xiquets desplaçats a través del documental pretén acostar aquesta realitat que no és tan llunyana a nosaltres. Més enllà de quedar-se en alguna cosa expositiu, aquest documental cerca l’autoreflexió per a arribar a conclusions personals de canvi significatiu. Pretén que els estudiants aprenguen a valorar el que tenen, el més proper, coses tan quotidianes que passen desapercebudes, tan necessàries com l’aigua per a la vida, com puguen ser la família o l’accés a l’educació. Perquè Jo vaig a l’Escola molts més podran fer-ho en el futur”, va concloure.

Comments(0)

Leave a Comment